safari browser kinderschutz free iphone 5 spy software app spy gratis bachmann kinderschutz f steckdosen get ipad apps free without jailbreak tracking app by phone number iphone gegen abhören sichern spy camera app for iphone


FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...
Рак збрисао целе породице
16.01.2013

Квира" на југоистоку Сардиније највећи је полигон НАТО-а у Европи. Од 1956. године служи како за вежбе војних снага Алијансе тако и за тестирање и уништавање оружја укључујући и ракете са торијумом и пројектиле са осиромашеним уранијумом. Житељи околних села деценијама умиру у тишини. Обољевају од истих болести од којих и италијански ветерани са Балкана - канцера лимфних жлезда, леукемије, канцера мозга, а пречесто им се рађа потомство са урођеним тешким деформитетима. Локални јавни тужилац Доменико Фиордализи први је јавни тужилац који се усудио да отвори истрагу против једног полигона НАТО-а, а ових дана суду је представио оптужницу против 20 лица међу којима и десет генерала и високих официра. Репортер "Вести" био је на лицу места.

 
Дијељење флајера о војној неутралности и у Подгорици
14.01.2013

Група грађана Црне Горе јуче је у центру Подгорице дијелила летке у којима се заговара војна неутралност Црне Горе у међународним односима и позвала све грађане да „Прихвате, Умноже и Подијеле“ флајер.

 
Раичевић: Ђукановић се вратио због НАТО-а
10.01.2013

Премијер Мило Ђукановић је на ту функцију враћен са задатком да уведе Црну Гору у НАТО, сматра предсједник мреже невладиних организација Не у рат-не у НАТО, Гојко Раичевић.

Он је агенцији МИНА казао да се у том смислу моће очекивати ”већ карактеристична лепеза изборних притисака на грађане, којим ће Ђукановић покушати да досегне жељени ниво подршке”. 

 
НАТО не може донијети бенефите еколошкој држави
09.01.2013

Улазак у војни савез негативно би утицао на животну средину, а прича о евентуалним бенефитима од тога је апсурдна, оцијенио је директор Еколошког покрета Озон Александар Перовић.

Он је рекао да процјена утицаја уласка у војни савез на животну средину није компликована „јер је јасно да сва пратећа инфраструктура, било да је ријеч о ратним акцијама, манервима или мирнодобским вјежбама, негативно утиче на квалитет животне средине“.

 
Не може се силована дјевојка удати за силоватеља
08.01.2013

Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије после божићне поруке коју је упутио поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, а због које је, нарочито од ЛГБТ популације, окарактерисан као човјек "који шири мржњу", наставио је са проповједањем истине говорећи о томе да је улазак у НАТО пакт фашистичко насиље. 

 
Неутралност више од алтернативе
05.01.2013

Питање уласка Црне Горе у НАТО и расписивање референдума о томе није ствар рационалног државног избора или интереса, већ се то питање може дефинисати статусом Владе као таоца великих играча, оцијенио је координатор антинато кампање у „ИН4С" Александар Нововић.

 
Ј@ подијелили флајере о војној неутралности широм ЦГ
05.01.2013

Акција дијељења флајера којима се промовише војна неутралност Црне Горе наставила се и у 2013. години, преносе црногорски медији.

Након грађана Боке, у прва два дана нове године бројни становници широм Црне Горе нашли су затрпане поштанске сандучиће флајерима којима се тражи се од државних институција доношење одлука и мјера које би обезбиједиле неутрални положај Црне Горе у међународним односима и подржавање концепта војне неутралности.

Акција дијељења флајера, на којима доминира стилизовано „Ја" са знаком "@", о којима је ИН4С писао, наишла је одобравање дијела опозиције, невладиног сектора и јавних личности.

 
У Авганистану прошле године погинуло 405 војника Исафа
01.01.2013

Током 2012. године погинуло је 405 припадника Исафа у Авганистану, објавио је данас амерички независни интернет сајт Icasualties.org.

Према овим информацијама, најтежи губитак претрпеле су америчке снаге при Исафу, са 309 погинулих војника. У Авганистану је током 2011. погинуло 566 страних војника, док је 2010. страдало 711, објављено је на сајту.

 
Флајерима до војне неутралности
30.12.2012

Тиват - Бројни становници Боке јуче су у поштанским сандучићима нашли флајере којима се промовише војна неутралност Црне Горе. У флајеру којим доминира стилизовано „Ја“ са знаком „@“ тражи се од званичних адреса доношење одлука и мјера које би обезбиједиле неутрални положај Црне Горе у међународним односима и подржавање концепта војне неутралности. 

 
Црногорци са Хрватима чуваће Њемце у Авганистану
28.12.2012

Припадници Војске Црне Горе у мисији ИСАФ у Авганистану од марта ће бити ангажовани на обезбјеђењу војне базе Мармал у области Мазари Шариф, у провинција Балх, умјесто базе Панониа у провинцији Баглан, саопштено је у Подгорици. 

 
Николић: Никад у НАТО
28.12.2012

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да Србија никада не би требало да уђе у НАТО и да се о томе изјаснила и Скупштина Србије, а да би онај ко хоће другачије да одлучи морао да се консултује се грађанима. "Никада нећу предложити да уђемо у НАТО нити ћу бити сагласан ако би грађани Србије донели такву одлуку. Партнерство за мир је максимум у којем би ми требало да сарађујемо са НАТО-ом", рекао је Николић Радиотелевизији Србије. 

 
Расмусен: Нереалан захтјев Москве НАТО-у
17.12.2012

Генерални секретар каже да НАТО не може пружити правне гаранције Русији да неће бити мета европског ракетног штита.Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен одбацио је као "нереалне" захтјеве Русије да добије правне гаранције да неће бити "мета" европског ракетног штита и предложио, умјесто тога, политички споразум о заједничкој "неупотреби силе". 

 
Стратфор: Црна Гора је амерички протекторат
12.12.2012

Црна Гора је међу државама које не могу саме да се одбране у случају напада на њихову територију па су обавезу њихове одбране de facto преузеле Сједињене Америчке Државе, наводи се у садржају електронских порука које су размјењивали амерички обавјештајци из агенције Стратфор, преноси "Дан". 

 
НАТО бомбе узрок рака
12.12.2012

Драматичан пораст броја оболелих од малигних тумора у Србији не може да се заустави! Следеће године од карцинома свих врста само у централном делу Републике, не рачунајући територију КиМ, могло би да оболи чак 40.000, а да умре од 22.000 до 23.000 људи, пишу београдске Вечерње новости. Tо би било за 3.000 више оболелих, и за 1.000 до 2.000 више умрлих него што је, према последњим подацима, званично евидентирано 2010. 

 
НАТО није рјешење за црногорске проблеме
10.12.2012

Евентуални приступ Црне Горе у НАТО неће ријешити питања владавине права, што значи да би проблеми корупције и организованог криминала и даље били актуелни, сматра професор на Универзитету у Сорбони Џон Лафланд.

 
Бјеже од критике јер немају аргументе (видео)
07.12.2012

"Представници власти не могу да се суоче са чињеннцом, да 70 одсто грађана Црне Горе не доживљава НАТО као спасоносну луку у коју Црна Гора треба главачки да уплови", оцијенио је посланик Демократског фронта Емило Лабудовић. Коментаришући то што се представници власти углавном не појављују на скуповима који промовишу војну неутралност и не улазак Црне Горе у НАТО, Лабудовић је казао је то природна реакција оних који немају аргументе за своје ставове.

 
"Ако Црна Гора уђе у НАТО постаће мета терориста"
07.12.2012

Студентско вијеће Факултета политичких наука, у сарадњи са Координационим тимом за имплементацију комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама Црне Горе и Дебатним клубом ФПН-а, на Правном факултету организовало је дебату "ЕУ и НАТО за и против". 

 
Вујановић: Рано за референдум
07.12.2012

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић оцијенио је да је још рано прогнозирати да ли ће за улазак у НАТО бити неопходан референдум грађана.

Он је „Блицу Црна Гора“ рекао да треба сачекати да се види „шта ће бити однос према НАТО у цјелини”.

 
Посланици ПзП-а неће у Скупштини дићи руку за НАТО !
05.12.2012

Медојевић је објаснио да је ПзП, уз све недостатке и примједбе које има на функционисање НАТО-а, опредијељен за учлањење у тај савез, али искључиво под условом да одлуку о томе донесе народ на референдуму.

“Уколико се о томе буде одлучивало у Скупштини, што би било недемократски, нико од наших посланика неће гласати за улазак у  алијансу и то је наша дефинитивна одлука“, додао је Медојевић.

 
Лицемјери и кукавице из власти се уплашили дебате
05.12.2012

Неприсуствовање представника власти (који су уредно позвани, прим.аут) Округлом столу, универзитетски професор Филип Ковачевић назвао је кукавичлуком и лицемјерјем.

“Кукавице су јер не желе да се суоче са аргументима против уласка у НАТО, а лицемјери, јер трошећи новац грађана Црне Горе спроводе НАТО кампању која представља идеолошку мистификацију и хегемонију за потребе НАТО-а, чији је главни чинилац САД“, казао је Ковачевић, нагласивши како се америчка империја заснива на империји војних база, те и како је све више оних за које је, наводно, НАТО ратовао и који ту алијансу доживљавају окупационом силом.

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 121 - 144 of 296
Последње вијести
У Сутомору НАТО бомба? (ВИДЕО)

Акција чишћења терена од НАТО отпада из 1999.године коју ових дана на приморју спроводе активисти Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, резултирала је јуче открићем неексплодиране гранате у Сутомору, која је по свој прилици испаљена из авиона сјеверноатлантске алијансе током агресије на Србију и Црну Гору.

 
Ништа од позива Црне Горе у НАТО

Црна Гора ове године неће бити позвана да уђe у НАТО, саопштио је данас генерални секретар Сјеверноатланског савеза Андерс Фог Расмусен.

 
Активности