safari browser kinderschutz free iphone 5 spy software app spy gratis bachmann kinderschutz f steckdosen get ipad apps free without jailbreak tracking app by phone number iphone gegen abhören sichern spy camera app for iphone


FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...
Шта је важно знати о статусу војне неутралности
18.07.2013

Појам неутралности има свој коријен у латинском придјеву neutralis и, најкраће, значи непристрасност, неприпадање ни једној од страна

  Логичка претпоставка и веза са овим појмом јесте постојање одговарајуће супростављености односно сукобљености која нужно собом вуче потребу арбитрирања те у том смислу неутралност као феномен има своје крајње значење у (1) неучествовању у поментом арбитрирању или, с друге стране, (2) учествовање али са позиције непристрасности према странама које се налазе у односу супртостављености.

 

 
Црна Гора у НАТО или метак у леђа Србије
14.03.2013

У сенци тешкоћа којима је Србија претходних година била опхрвана, иза њених леђа и ван фокуса јавности растао је још један велики проблем. Реч је о озбиљном приближавању Црне Горе и НАТО.

    Одмах после државног разлаза са Србијом и проглашења независности, крајем 2006. године Подгорица добија позив у Партнерство за мир. У децембру 2009. примљена је у Акциони план за чланство (МАP – Меmbership Action Plan), који се сматра предсобљем за пуноправно чланство у НАТО. Од краја прошле године све више се говори о томе да би Подгорица од 2014. могла да постане члан Атлантског војног савеза, можда већ на његовој следећој годишњој скупштни.

 

 
Пропаганда НАТО-а у маниру Трећег рајха
07.02.2013

На 49-ој конференцији о безбедности у Минхену (01-03 фебруара 2013. године), у којој је узело учешће око 400 делатника, укључујући и шефове држава и влада, више од 50 министара иностраних послова и одбране, представнике пословних и научних кругова (међу учесницима сусрета били су – Џозеф Бајден, Генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмунсен, Председник ЕК Жозе Мануел Барозо и други), црногорску делегацију предводио је премијер Мило Ђукановић.

 

На конференцији за штампу, црногорски премијер је истакао резултате које је земља постигла у реформама ка евро-атланским интеграцијама. Притом у првом реду, интеграцијама у северно-атланску алијансу, а потом у ЕУ, пошто се Црна Гора нада пријему у НАТО у 2014. години, како је у децембру 2012. године изјаво предсеник црногорског парламента Ранко Кривокапић.Ђукановић је изразио уверење да се стварају претпоставке “за изградњу нове, савременије, функционалније европске архитектуре, која ће свима, па и новим чланицама, од којих је Црна Гора међу најизгледнијима, отворити претпоставке за обезбеђење пуног квалитета живота за сваког нашег грађанина”.

 
Морални ауторитет неутралности
17.12.2012

Колики је проценат црногорских грађана и грађанки који се слажу да Црна Гора буде неутрална држава? На то питање не знате одговор, а можда га, да нема најава о формирању Покрета за неутралност Црне Горе, никада не би ни сазнали. То незнање је стратешко за оне који су га својим дјеловањем омогућили, а резултат је једне добро планиране, вишегодишње политичко-психолошке операције. 

 

Наиме, промишљање црногорске спољне политике је већ годинама, са јасном намјером, хегемонизовано од стране дискурса о НАТО-у. Штампају се на рачун пореских обвезника и бесплатно кроз дневну штампу дистрибуирају површни, а често и смјехотворни, памфлети који промовишу чланство. Истраживања јавног мњења у пажљиво планираним интервалима саопштавају колики је проценат грађана и грађанки за улазак Црне Горе, а колико је против. Организују се радионице, савјетовања, каравани, трибине, телевизијске емисије, понекад и са присуством жестоко маргинализоване противничке стране.

 
Лажима заташкавају НАТО злочине
03.12.2012
У јеку је кампања за улазак Црне Горе у НАТО, у том циљу створене су, на грбачи грађана, неке невладине организације да је спроводе. Чују се предлози за и против. Прича се свашта. Моја намјера је да упозорим све актере да не износе многе неистине и погрешне податке о НАТО агресији на СРЈ 1999. године.
  Најприје, оно што је најболније и најтеже, што изазива велико разочарање, поготово оних који су директно погођени НАТО бомбардовањем, а то је што званична Црна Гора, по обичају, обмањује јавност да је, наводно, Црна Гора сачувана од НАТО бомбардовања. У томе предњачи Мило Ђукановић, који тврди да је Црна Гора од НАТО-а заобиђена, односно мало окрзнута и да је ту и тамо било неких жртава. Мурину не помиње. Бивши министар спољих послова Милан Роћен каже да је је Црна Гора као мултиетничка оаза једина земља чланица некадашње СФРЈ у којој није било ратних разарања. А шта се оно деси са мостом у Мурини, Милане?
 
Окупатори у акцији
24.08.2012
Затишје, ако се то тако може рећи, је трајало неуобичајено дуго. Окупаторске снаге КФОР-а, епитет су добили јер су одавно показали да нису у мировној мисији већ су од старта изабрали страну у чију су се службу ставили, су данас поново кренули на барикаде.
  Недавно је обележен први рођендан барикада, а припадници италијанског дела КФОР-а је данас кренуо у офанзиву. Вести са  северног дела Старе Србије се смењују из минута у минут. Поново преносимо оно на шта наилазимо на друштвеним мрежама и разним алтернативним медијима. Аутори овог текста су сви Срби са Косова и Метохије и сви они који имају контакте у Старој Србији.
 
„Смртоносна прашина“ НАТО-а (Видео)
31.07.2012
Хиљаде и хиљаде људи, укључујући и велики број деце, умрло је после рата у Босни од последица употребе пројектила са осиромашеним уранијумом.
  Потпуно здрави људи који су живели или још живе на локацијама гађаним пројектилима из чиста мира добијали су рак или леукемију, и после дуже или краће болести умирали. Први пут ова теза о систематском тровању и научно је потврђена у филму „Смртоносна прашина“ немачког аутора Фридера Вагнера.
 
Сиријска противваздушна одбрана положила проверу НАТO
26.06.2012
Анкара покушава да из догађаја са својим авионом-извиђачем, који је 22.јуна погођен над територијалним водама Сирије извуче максимум.
  За 26.јун је заказана хитна седница Савета НАТО-а како би размотрила овај инцидент. Представник Алијансе Оана Лунгеску је изјавила да ће у Бриселу бити поднет извештај турске стране.Како је познато, 22. јуна је сат и по после узлетања из ваздушне базе „Ерхач“ у провинцији Малатја1 авион војно-ваздушних снага Турске RF-4E нестао са екрана радара ваздушног простора југо-источније од провинције Хатај, која се граничи са Сиријом. Нешто доцније је Дамаск изјавио да је авион срушен пошто је упао у сиријски ваздушни простор, и посебно подвукао да наведени инцидент не треба да се сматра као „непријатељска акција против Турске“.
 
Писмо из Мурина
13.06.2012
Oснован искључиво као одбрамбени савез, НАТО је временом изашао ван граница својих ингеренција, и прерастао у ударну песницу неолибералног корпоративног капитализма обесмишљавајући основни циљ и сврху свог оснивања.
  Напад на СРЈ 1999.године, без сагласности СБ УН, имао је за циљ успостављање преседана за нападе свуд по свијету, распоређивање окупационих трупа на Балкану и експанзију НАТО-а на исток. Стављање силе изнад права а НАТО изнад Уједињених нација представља флангрантно кршење правила Међународног права установљених после Другог светског рата, на којима би требало да почива и функционише савремени свијет.
 
Грузија и НАТО
11.06.2012
Руководство Грузије већ неколико година напада НАТО, молећи га да Грузија буде примљена у ту алијансу.
  Периодично већ дужи низ година (и на самиту НАТО-а у Букурешту 2008, и на недавном самиту алијансе у Чикагу) представници блока се „договарају да прошире заједничко деловање Грузије са алијансом, између осталог и настављањем јачања политичког дијалога, практичне сарадње и оперативног заједничког рада“. Али речи су ипак само речи, а за то време НАТО користи државу Грузију и „топовско месо“ које му она послушно даје у потпуном складу са програмом „Партнерство за мир“. И то не само за Авганистан и Ирак.
 
Пристрасност и манипулација
04.06.2012
Јавност која не разликује нападаче и жртве није само пристрасна, већ и нечовечна.Уколико жртве игнорише јер припадају једном народу, то је расизам.
  КФОР је јуче отворио ватру на ненаоружане српске демонстранте, од којих је један задобио прострелну рану бутине и налази се у тешком стању. До напада је дошло при покушају КФОР-а да уклони барикаде, када су демонстранти почели да бацају камење на блиндирана возила и војнике у пуној заштитној опреми. Припадници КФОР-а су такође отворили ватру на породичну кућу у којој се налазила жена са двоје деце, под претњом оружја спровели путнике из аутобуса и закључали их у кућу, демолирали локални угоститељски објекат и претукли госте и газдарицу.
 
Мирослав Лазански: НАТО је узео Србији Косово
31.05.2012
НАТО је јасно рекао да признаје Косово као независну државу, а у Београду се правимо блесави.Након самита НАТО, одржаног у Чикагу 20. и 21. маја, аналитичар Мирослав Лазански изнео је своје мишљење у вези са односима НАТО-а са државама на Балкану:
  Балканске земље које још нису у НАТО-у, мислим пре свега Црна Гора и Босна и Херцеговина су добиле неке похвале. Македонија је остала блокирана због става Грчке око њеног имена и Македонци су јако разочарани због тога. Црногорци су добили неку врсту похвале, и вероватно су сад еуфорични због тога, али они имају проблеме на унутрашњем плану. Како ће се сада црногорска влада понашати, да ли ће уопште опстати, остаје да се види. Сваких десетак дана имају велике демонстрације због социјално-економске кризе коју имају у земљи. Већина становништва у Црној Гори је против уласка у НАТО.
 
Миодраг Лекић: Тражење сврхе постојања
23.05.2012
Самит НАТО-а у Чикагу је јуче завршен у тону обавезног оптимизма званичника. Да би скуп био означен као још једна „успјешна прича” потребно је наћи нове слогане, нове „мапе пута”, нове транзиционе фазе сада већ ка „пост авганистанском периоду НАТО-а“.
  Стратешка улога је обухваћена новим термином који гласи „Smart defence“, у преводу „Паметна одбрана“. И овдје почињу озбиљни терминолошко појмовни проблеми, јер се отварају не мале контрадикције. Наиме, наставља се са терминологијом „одбрана“, што је некада и била суштина НАТО-а у дугом периоду хладног рата када се овај војни савез припремао за одбрану западних демократија од потенцијалне агресије Варшавског пакта.
 
Потпуковник Ђорђе Аничић: Никад у НАТО
01.05.2012
Ово су дани обележавања годишњице агресије Нато савеза на тадашњу заједничку државу Савезну Републику Југославију. Дани који не смеју бити никад заборављени због невиних жртава,разрушене земље и рушења тековина једног народа.
  Кажем агресије јер она то суштински јесте. Тада су погажена сва међународна правна акта,бомбардовани смо мимо одобрења савета УН и свих повеља. На прагу 21 века влада закон џунгле са Натом на челу. У данашње време средства јавног информисања говоре о бомбардовању избегавајући употребу правог назива-АГРЕСИЈА.
 
Глас Русије: Црногорске власти за НАТО, а народ?
19.04.2012
После распада Варшавског уговора НАТО је остао без посла, те је почело тражење за примену ове војне организације. Балканска криза је приспела управо у прилог натовцима.
  Већ почетком 1990-х година постала је очигледна тежња НАТО-а да се представи као мировњак, учврсти своје учешће у  регионалним конфликтима. НАТО је искористио УН као параван да би преко те организације од септембра 1992. године остваривао процес постепеног, на етапе продирања у стуктуре мировњака да би касније прешао испуњавању самосталне улоге већ и ван УН. Та се самосталност испољила 1994. и 1995 године. у догађајима у Босни (напади Нато-авијације на српске положаје), затим у Југославији у време агресије 1999. године, када је без санкција СБ УН  авијација НАТО 78 дана бомбардовала Југославију.
 
О фашизму или није црно тако црно
16.04.2012
Неколико пута годишње у Хрватској се поведе жестоки рат између „фашиста“ и „нефашиста“. Лако је препознати и једне и друге. Хрватски „фашисти“ одлазе на Блајбург одевени у црно и још носе црне капе.
  Увозни „фашисти“ су сутра заједно са својим хрватским „колегама“ требали на Тргу бана Јелачића одржати свој скуп. Ко су они? Сви сте их већ сто пута видели на својим екранима. Набилдани мрки момци обријаних глава из готово свих земаља Европе желе своје земље очистити од странаца, милом или силом, и још желе…Заборавила сам. Углавном, знамо ко су фашисти били и остали. То су борци против демократије, дивљаци и насилници којима ни један злочин није мрзак. Зато на голо тело навлаче црне, кожне прслуке или одоре.
 
НАТО у свету ослабљене Америке
15.04.2012
На Лисабонском самиту НАТО новембра 2010. усвојена је нова десетогодишња стратегија западне војне алијансе. Документ је усвојен у потпуно новим међународним политичким и економским околностима, које карактерише финансијска криза без историјског преседана а која је нарочито тешко погодила средиште светског корпоративног капитализма САД. 
  Претходни документ Стратегијска концепција НАТО, усвојен на Самиту у Вашингтону 1999, био је заснован на утврђивању новог идентитета организације, која је завршетком хладног рата и блоковске поделе света објективно изгубила смисао постојања. Кључне промене утврђене 1999. биле су следеће: сагласност о неопходности проширења НАТО на исток; преузимање улоге гаранта демократских вредности у свету и заштитника људских права, као и могућност предузимања војних акција ван територија држава чланица НАТО а, и, уколико је потребно, без мандата УН. 
 
Црна Гора: Ланци могу да буду и тежи него што су сада
10.04.2012
У условима светске финансијске кризе НАТО и његовe филијале – невладине организације, „борци за људска права и демократију“ су појачали притисак на Западни Балкан – конкретно – на Црну Гору.
  На путу ка постављању нове архитектуре Западног Балкана са доминантном позицијом глобалних организација ЕУ и НАТО за Црну Гору је предвиђена једна од главних улога. При том творци пројекта који се зове „нова Црна Гора“ имају своју представу о спољним и унутрашњим интересима те земље и о путевима њеног развоја и та представа не трпи супротстављање. У складу са формулом З.Бжежинског о три велике обавезе империјалне геостратегије евроатлански план за Црну Гору се реализује методолошки и незаустављиво: онемогућавање вазала да направе заверу, вођење рачуна да се не промени њихова зависност од опште безбедности и вођење рачуна да потчињени остану потчињени.
 
Татјана Милошевић: Да ни наша деца не забораве
26.03.2012
Слушамо да су бомбардовали Авганистан, Ирак, Либију, ускоро ће можда и Иран. Слушамо и сећамо се двадесет четвртог марта 1999. године. Боже, колико сва бомбардовања личе једна на друга.
  На самом почетку тог спектакла се открије да неком тамо, већини сасвим непознатом земљом влада Велики диктатор (код нас је избор пао на Милошевића, мада је можда и Милутиновић могао да одигра ту улогу), да тај диктатор угњетава, па и убија свој, најчешће добро наоружан народ (у нашем случају, читај, Албанце), да при томе примењује непримерену силу. Онда се сви светски медији утркују и лицитирају бројем жртава (по принципу, што више – то боље). Боље за наоружани народ коме је неопходно помоћи. Онда се на свим телевизијама појаве познате личности из света филма, књижевности,музике и започне игра. Игра у којој су све улоге добро уигране, па увежбавало се то толико пута. Помоћ, вичу, моле, мора се помоћи народу да сруши тиранску и диктаторску власт.
 
Кембел: Хроника некажњеног злочина
25.03.2012
Део мемоара Блеровог спин доктора Алистера Камбела, које је ових дана, пре објављивања књиге („Сила и Народ 1997-1999“), серијализовао лондонски „Гардијан“, доноси до сада непознате детаље о томе како су припремани „хуманитарни ратови“ у Србији и Ираку и суштински представља праву малу хрестоматију злочина – ратних, политичких и моралних – који до данас остају некажњени.
  У уторак 27. априла 1999. године, усред НАТО напада на Србију командант агресорских снага, амерички генерал Весли Кларк повукао је на страну Блеровог спин доктора и фактичког руководиоца инвазионе пропаганде Алистера Камбела да би му поверио тајну. Има против Срба супербомбу и хоће да је употреби. Бомба је изузетно разорна, у стању је да уништи све у кругу величине четири фудбалска игралишта. После детонације аутоматски се иницира мноштво додатних пројектила који делују по далеко ширем простору. „Срби не знају да поседујем овакву бомбу“, поверава Кларк Камбелу и каже да уопште није у дилеми да ли да је употреби него „да ли да их(Србе) унапред упозори или изненада да је употреби“.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 24 of 26
Последње вијести
У Сутомору НАТО бомба? (ВИДЕО)

Акција чишћења терена од НАТО отпада из 1999.године коју ових дана на приморју спроводе активисти Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, резултирала је јуче открићем неексплодиране гранате у Сутомору, која је по свој прилици испаљена из авиона сјеверноатлантске алијансе током агресије на Србију и Црну Гору.

 
Ништа од позива Црне Горе у НАТО

Црна Гора ове године неће бити позвана да уђe у НАТО, саопштио је данас генерални секретар Сјеверноатланског савеза Андерс Фог Расмусен.

 
Активности