safari browser kinderschutz free iphone 5 spy software app spy gratis bachmann kinderschutz f steckdosen get ipad apps free without jailbreak tracking app by phone number iphone gegen abhören sichern spy camera app for iphone


FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...
Лазански: Ко не храни своју војску, храниће туђу
25.03.2013

Информативни портал ИН4С и Мрежа Не у рат, Не у Нато организовали су трибину “НАТО од 1990. до данас” посвећену жртвама НАТО бомбардовања и мартовског погрома на Космету 2004.године. Гости  трибине одржаној у књижари Матице српске били су новинари Мирослав Лазански и Марко Милачић. 

 
Без референдума улазак у НАТО је насиље (видео)
25.03.2013

Информативни портал ИН4С и Мрежа Не у рат, Не у Нато организовали су трибину “НАТО од 1990. до данас” у Парохијском дому у Никшићу, чији су учесници били Мирослав Лазански и Марко Милачић.

 
“Не у рат - не у НАТО” дио глобалнoг анти НАТО савеза
14.03.2013

На годишњој скупштини интернационалне мреже “No to war no to NATO”, у белгијском Генту, у пуноправно чланство је примљена истоимена мрежа НВО из Црне Горе, чиме је глобални савез против те војне организације постао богатији за још једну чланицу.

 

Међународни мировни покрет “No to war no to NATO” основана је под тим именом у Штутгарту октобра 2009. године. Више од 650 организација из преко тридесет држава свијета потписало је декларацију и формално започела са радом глобална мировна иницијатива под именом “Не у рат не у НАТО”.

Мрежа у Црној Гори формирана је у априлу 2010. године.

 

 
Русија за снажније економско и културно присуство у ЦГ
26.09.2012
Предсједник ИО Матице српске у Црној Гори, др Владимир Божовић и предсједник мреже НВО “Не у рат - не у НАТО”, Гојко Раичевић сусрели су се јуче са Андреј Климовим, чланом Савјета федерације, федералног парламента Русије и члана предсједништва Јединствене Русије.
  Господин Климов се посебно интересовао за политичко стање у Црној Гори, везано за предстојеће парламентарне и предсједничке изборе. Сенатор Климов је истакао да је неспоран интерес у Црној Гори. Он је изразио наду да постоји добар, сем традиционалног, и рационални, економски основ за даље унапређење односа двије државе.
 
Божовић и Раичевић се сусрели са Олегом Морозовим
26.09.2012
У наставку посјете Москви, предсједник ИО Матице српске у Црној Гори, др Владимир Божовић и предсједник мреже НВО “Не у рат - не у НАТО”, Гојко Раичевић сусрели су са Олегом Викторовичем Морозовим, шефом управе за унутрашњу политику Предсједничке администрације.
  Божовић и Раичевић су упознали саговорника са актуелном политичком ситуацијом у Црној Гори, нарочито истичући актуелну порблематику везану за одлуку актуелних власти да наставе процес прикључења НАТО-у. Раичевић је истакао да актуелна власт, која је годинама обмањивала званичнике Русије да је пријатељски настројена према тој земљи, покушала да замаскира процес уласка у војни савез процесом европских интеграција.
 
Подржана идеја стварања Балканског центра у Москви
26.09.2012
Током боравка у Москви, предсједник ИО Матице српске у Црној Гори, др Владимир Божовић и предсједник мреже НВО “Не у рат - не у НАТО”, Гојко Раичевић сусрели су са Вјачеславом Алексејевичем Никоновим, предсједником фонда “Руски мир” и замјеником педсједника Комитета за спољне послове Државне думе.
  Господин Никонов је изразио посебно интересовање за успостављање сарадње са организацијама које би поспјешиле руско културно и научно присуство у Црној Гори.Божовић је истакао потпуну спремност Матице српске да се укључи у такву активност “Руског мира”, при чему је истакао да су неки кораци у том правцу већ направљени.
 
Раичевић и Божовић у посјети Фонду грађанског развоја
26.09.2012
У наставку посјете Москви, предсједник ИО Матице српске, др Владимир Божовић и предсједник мреже НВО “Не у рат - Не у НАТО”, господин Гојко Раичевић, су се сусрели у Фонду за развој грађанског друштва са предсједником ове организације Константином Костином и његовим сарадницима.
  Господин Костин је упознао Раичевића и Божовића са радом своје организације истичући да се она бави врло широким опсегом дјелатности - од испитивања јавног мњења до питања развоја грађанског друштва и демократије, као и развојем нових интернет технологија социјално-политичког карактера.
 
Потребно снажније присуство Русије у домену културе
26.09.2012
У наставку посјете политичким, културним и научним институцијама Русије, јуче су предсједник ИО Матице српске у Црној Гори, др Владимир Божовић и предсједник мреже НВО “Не у рат - не у НАТО”, господин Гојко Раичевић имали више сусрета у руској Думи, међу којима су разговори са представницима комитета за безбједност, као и са потпредсједником Думе, Сергејом Железњаком.
  Потом, Раичевић и Божовић су имали врло дуг и срдачан разговор у сједишту Россарадње са потпредсједником ове организације, Георгијем Мурадовим. Россарадња је иначе организатор серије сусрета које су Раичевић и Божовић имали и које ће имати у Москви наредних дана.
 
Раичевић промовисао идеју војне неутралности у ФИП-у
18.09.2012
Јуче је у Москви у оквиру програма Россарадње, одржан округли сто у Фонду историјске перспективе на тему “Црна Гора у савременој руској геостратегији”. 
  У радном дијелу су, између осталих, говорили и др Наталија Нарочницкаја, др Петар Искендеров, др Елена Бондарева, Владимир Романов, Гојко Раичевић, др Владимир Божовић... Као један од позваних учесника био је и Гојко Раичевић, предсједник мреже "Не у рат - не у НАТО", који је уваженим домаћинима представио идеју неутралности као новог политичко-безбједносног концепта. У свом говору Раичевић је истакао да “концепт неутралности представља свјесну и храбру дистанцу у односу на било који актуелни или будући војно-политички савез”.
 
Мурино – Сјећање на жртве и хероје
30.04.2012
Данас се у Мурину, на 13. годишњицу НАТО бомбардовања у коме је страдало шест цивила, одржао помен страдалима и трибина мреже НВО „Не у рат- не у НАТО“ и ИН4С-а. После одржаног помена окупљенима су испред спомен обиљежја жртвама говорили Брано Оташевић, предсједник мјесне заједнице Мурино и Зоран Лакић, академик.
  Присутнима у Дому културе обратили су се Милан Мирковић, предсједник НВО „Удружење НАТО жртава 1999. године“, који је имао уводну ријеч, Гојко Раичевић, предсједник мреже НВО „Не у рат- не у НАТО“, Ђорђе Аничић, потпуковник посаде која је срушила „невидљиви“ авион 1999. године и свештеник Мијајло Бацковић, ветеран 63. падобранске бригаде.
 
Предавања академика Јелене Гускове (видео)
29.03.2012
Серија предавања руског академика Јелене Гускове, у организацији ИН4С-а и студената Правног и Филозофског факултета, одржаће се у Подгорици, Никшићу и Тивту, од 31.марта до 1.априла.
  Вечерас на Правном факултету, у амфитеатру 3, од 20 часова, академик Гускова одржаће предавање на тему Евроатлантске интеграције као религијски изазов.
 
Скупштина мреже „НЕ у рат - НЕ у НАТО “ у Мурини
12.08.2011
На јучерашњој Изборној скупштини Мреже невладиних организација „НЕ у рат - НЕ у НАТО“, која је одржана у Мурини, делегирани представници невладиних организација за Предсједника Управног одбора Мреже изабрали су Гојка Раичевића, предсједника НВО „ИН4С“ и једног од иницијатора оснивања Мреже „НЕ у рат - НЕ у НАТО“.
  За предсједника Скупштине Мреже, изабран је Горан Ћетковић, члан Управног одбора Савеза удружења расељених и прогнаних лица са Космета.
Свечаном дијелу сједнице присуствовали су представници амбасада Русије и Србије у Црној Гори, политички представници СНП-а, НСД-а, НС-а и ДСС-а, Матице српске-Друштва пријатеља у Црној Гори и други гости.
Скупштини Мреже су се обратили представници парламентарних опозиционих странака и Матице Српске-друштва чланова у Црној Гори.
 
Трибина у Бару
10.08.2011
У пуној сали СО Бар, у четвртак је одржана трибина у организацији мреже НВО „НЕ у рат-НЕ у НАТО“, на којој су говорили др Драган Петровић, виши научни сарадник на београдском Институту за међународну политику и Милован Дрецун, војни аналитичар.
  Барани су показали велико интересовање за ову трибину и бројношћу пружили подршку активностима анти-НАТО мреже, сликом коју активисти владиних тимова за промоцију НАТО пакта нису могли да остваре ни на једном мјесту, упркос великом новцу и разноврсним естрадним пратећим програмима, па се још једном показало да су НАТО интеграције за грађане неприхватљив епилог.
 
НЕ у РАТ - НЕ у НАТО: Предлог декларације
05.08.2011
Скуп ће бити одржан под мотом –„НЕ у РАТ – НЕ у НАТО“. Учесницима скупа ће бити предложена и следећа декларација.
  Невладине организације ИН4С и Савез удружења расељених и избјеглих у Црној Гори, у координацији и сарадњи са преко 30 невладиних организација, политичких странака, експерата, разних удружења ће поводом обиљежавања 12 година од агресије НАТО пакта на СР Југославију, одржати у 25. марта 2011. године у Подгорици округли сто под називом „НАТО – инквизиција нашег доба“.
 
Последње вијести
У Сутомору НАТО бомба? (ВИДЕО)

Акција чишћења терена од НАТО отпада из 1999.године коју ових дана на приморју спроводе активисти Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, резултирала је јуче открићем неексплодиране гранате у Сутомору, која је по свој прилици испаљена из авиона сјеверноатлантске алијансе током агресије на Србију и Црну Гору.

 
Ништа од позива Црне Горе у НАТО

Црна Гора ове године неће бити позвана да уђe у НАТО, саопштио је данас генерални секретар Сјеверноатланског савеза Андерс Фог Расмусен.

 
Активности