safari browser kinderschutz free iphone 5 spy software app spy gratis bachmann kinderschutz f steckdosen get ipad apps free without jailbreak tracking app by phone number iphone gegen abhören sichern spy camera app for iphone


FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...
Без референдума улазак у НАТО је насиље (видео)
25.03.2013

Информативни портал ИН4С и Мрежа Не у рат, Не у Нато организовали су трибину “НАТО од 1990. до данас” у Парохијском дому у Никшићу, чији су учесници били Мирослав Лазански и Марко Милачић.

Трибина је почела приказивањем видео клипа који промовише војну неутралност Црне Горе и неулазак у злочиначку НАТО алијансу.

Војни аналитичар Мирослав Лазански казао је да НАТО је до 1991. године био једна прича – савез који је требало да сачува Западну Европу од Варшавског савеза. Међутим, распадом Варшавског савеза и падом Берлинског зида НАТО има само један циљ – војно опкољавање Русије.

„Није циљ НАТО-а ширење демократије већ је то и даље војни савез коме је циљ да САД остане у Европи, Руси да буду ван Европе, а Њемци под контролом“, казао је Лазански.

Казао је и да нијесу тачне приче да уласку у ЕУ мора претходити улазак у НАТО и као примјер је навео Аустрију, Шведску, Кипар, Малту, Ирску, које су чланице ЕУ али не и НАТО-а. Казао је и да западној бирократији одговара заговарање уласка у НАТО због свих бенефита које та бирократија има и да зато „свјетске бирократске але“ походе земље које желе да постану чланице НАТО-а.

„Не долазе они овдје да би ви живјели боље већ да нађу начин да вам узму новац“, казао је Лазански.

Албанска пријетња

Говорећи о безбједности Црне Горе Лазански је истакао да осим Албаније ниједна држава у региону не показује претензије на црногорску територију.

„Албанија с времена на вријеме показује интересовање за црногорску територију. Те претензије неће доћи до изражаја све док се не затвори прича око Косова. У Албанији кажу да је Бар био њихов град а да је Подгорица отета од њих. У Црној Гори албанске партије су дио власти тако да власт увијек може да тражи од њих да се јавно изјасне поводом прича које долазе из Албаније тако да народ зна шта они о томе мисле. Не треба никоме власти која о таквим питањима ћути. Ако ћуте онда народ треба да увиди каква је то власт“, рекао је Лазански.

Нато демагогија – НАТО стандарди

Лазански се осврнуо на политичку демагогију у земљама бивше Југославије, када је Сјеверноатлантски савез у питању, посебно на причу о достизању НАТО стандарда. Он је убијеђен да политичари ни у Црној Гори, као ни у Србији, не знају какви су то стандарди.

„И ваши политичари понављају ту синтагму да треба достићи стандарде НАТО-а. Кладим се да нико од ваших политичара, као ни велики број људи, не зна шта су то НАТО стандарди. Тај стандард подразумијева најмање 180 сати лета годишње на борбеним авионима а на чему ви то летите – хеликоптери и неколико оних Г4. То подразумијева бојно гађање из пјешадијског наоружања сваке недјеље два пута. Колико пута ваших 350 војника гађа у касарни у Даниловграду. Да ли гађају једном мјесечно“, казао је Лазански.

Казао је и да нијесу тачне приче да ће улазак у НАТО привући инвеститоре јер опште је позната чињеница да странци иду тамо гдје има профита, али ни то да ће земља просперирати када постане дио савеза.

„Хрватска је од 2004. до прошле године добила 21 милион долара од НАТО и то 12 милиона за возила за Авганистан, осам милиона за обуку војника за Авганистан и милион за трошкове за превоз до Авганистана“, казао је Лазански.

Авганистанска авантура

„Ваши војници се боре за демократију Авганистана а главни нарко дилер у тој земљи је брат предсједника државе. Сви смо ми, од Триглава до Вардара, ’банана државе’ под протекторатом Запада и зато ствар уласка у НАТО не смије да буде одлука политичара већ одлука народа који ће на референдуму рећи шта о томе мисли“, поручио је Лазански.

Референдум легитимно право грађана

Лазански је поручио окупљенима да не дозволе политичарима да донесу одлуку о уласку у НАТО без референдума.

"Улазак у НАТО без референдума је насиље. У Хрватској је то могло да прође у Сабору, док су Словенци организовали референдум. Референдум је легитимно право грађана, и морате инсистирати да право искористите", нагласио је Лазански.

Опкољавање Русије коначни циљ

Лазански је истакао да циљ НАТО-а од 1990. војно опкољавање Русије.

„НАТО као савез је до 1990. године тежио да сачува западну Европу од Варшавског пакта. НАТО није био пријетња ван територија земаља чланица. Падом Берлинског зида, Џорџ Буш Старији обећао је у разговору Горбачову да ће се са распадом СССР-а расформирати НАТО. То се није десило, управо од тога тренутка НАТО се трансформише у глобалну агресорску силу“, истакао је Лазански.

Коначни циљ НАТО-а је, сматра Лазански, опкољавање Русије. Томе у прилог иду изјаве Збигњева Бжежинског и Мадлен Олбрајт, која је изјавила да природни ресурси Русије, треба да припадају цијелом свијету.

НАТО – планетарни убица

Марко Милачић, новинар и колумниста Вијести, био је други учесник трибине који је присутнима поручио да је НАТО савез прије свега строј за убијање, планетарног реномеа, нарочито од 1991. Када се опредијелио за функционисање у новим, пост-хладноратовским временима. Милачић је питао шта НАТО оставља иза себе, чији је списак убијених непрегледан.

„Узмимо за примјер Косово. Иако су мултинационалне снаге из 36 земаља наводно имале циљ да обезбиједе мир за све тамошње националне заједнице, биланс је поражавајући. Са Косова и Метохије протјерано је око 280.000 Срба и других неалбанаца, киднаповано 1.500 особа, док је на подручје Косова ушло око 800.000 Албанаца. Од тога – трећина која на Космету никада није живјела.“, наглашава Милачић и напомиње: „ Треба свему додати и податак да је Косово данас једно од кључних чворишта глобалне нарко трговине, да њиме управљају рати злочинци, те да је на подручју општине Урошевац изграђена највећа америчка војна база ван територије САД. Но, тако је са свим државама у које НАТО или америчка чизма уђе: Авганистан, Ирак, Либија, брзо ће Сирија, у плану је и Иран.“

Суд за НАТО злочинце

На црногорском микро-нивоу криминална организација Мила Ђукановића којој тепају ДБС, чини оно што чини НАТО по бијелом свијету: злочин, криминал, дискриминација, неправде, двоструки аршини, демонстрација сирове моћи, манипулације и лажи, све праћено жестоком медијском пропагандом, напомиње Милачић, додајући да војник партије министарка одбране Милица Пејановић Ђуришић вуче НАТО чиновнике за рукав молећи их да и нас угурају у планетарни строј зла.Он је закључио да треба учинити како је покушао Бертранд Расел, британски ангажовани интелектуалац и филозоф, да се оформи Међународни суд за ратне злочине почињене у Вијетнаму.

“Такав суд заслужује НАТО савез. Што се тиче политичара на власти, политичара из мафијашке хоботнице предвођене Милом Ђукановићем, иста прича: суд, па затвор”, истакао је Милачић.

Власт жели у савез са терористима и злочинцима

Гојко Раичевић, уредник Информативног портала ИН4С, присутнима у сали поручио је да ову трибину посвећује сјенама страдалих у НАТО бомбардовању 1999. и Мартовског погрома на Космету 2004.

“НАТО, преко КФОР-а, већ четрнаест година држи под окупацијом Космет. Подсјетимо се, међународне војне снаге, а не обавезно НАТО, добиле су мандат УН-а да обезбиједе сигурност грађанима на Космету. Насупрот томе, НАТО је градио своју државу на Космету, користећи се терористичком мрежом ОВК-а као базом. НАТО не само да није извршио обавезу стварања услова за слободно и безбједно враћање око 250.000 протјераних Срба и других неалбанаца, већ је преко своје терористичке мреже подстицао стално исељавање и оних преосталих грађана Космета српске националности”, саопштио је Раичевић и додао “иако су све обавјештајне службе знале за припрему мартовског погрома 2004. године, НАТО није ништа урадио да то спријечи. Последице су биле несагледиве: велики број изгубљених живота, наставак етничког чишћења и уништавање великог броја цркава од којих су неке под заштитом УНЕСКО.”

Раичевић је нагласио да нас невине жртве НАТО-а и албанског тероризма опомињу и обавезују да, због њих и оних које волимо, зауставимо наум црногорске марионетске власти да нас уведе у ред окупатора, терориста и злочинаца, односно у војни савез НАТО.

Најновије истраживање: Драстичан пад подршке НАТО-у

Раичевић је ексклузивно открио информацију да према истраживању које је недавно урађено улазак у НАТО подржава свега 28.9 одсто грађана Црне Горе.

“Истраживање које урађено прије свега неколико дана указује да НАТО подржава 28.9 одсто, за разлику од 48 одсто грађана који се противе уласку ЦГ у НАТО. Да не зна одговорило је 23,1 одсто грађана. Радује нас чињеница да наша Не у НАТО прича има подршку великог броја грађана, али, такође, боли и чуди да преко двадесет процената грађана ЦГ подржава улазак у војни савез са монструозном мисијом”, рекао је Раичевић.

Трибина у Подгорици одржаће се у недељу, 24. марта, са почетком у 19.30 часова у Књижари Матице српске, Римски трг 50.

Снимак трибине у Никшићу

http://www.youtube.com/watch?v=IDnb1dixJ2k&feature=player_embedded

 

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >
Последње вијести
У Сутомору НАТО бомба? (ВИДЕО)

Акција чишћења терена од НАТО отпада из 1999.године коју ових дана на приморју спроводе активисти Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, резултирала је јуче открићем неексплодиране гранате у Сутомору, која је по свој прилици испаљена из авиона сјеверноатлантске алијансе током агресије на Србију и Црну Гору.

 
Ништа од позива Црне Горе у НАТО

Црна Гора ове године неће бити позвана да уђe у НАТО, саопштио је данас генерални секретар Сјеверноатланског савеза Андерс Фог Расмусен.

 
Активности