safari browser kinderschutz free iphone 5 spy software app spy gratis bachmann kinderschutz f steckdosen get ipad apps free without jailbreak tracking app by phone number iphone gegen abhören sichern spy camera app for iphone


FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...

FPSS slide image

Интервенција НАТО-а је извршена без одобрења Савета безбедности због оптужби да српске снаге безбедности врше етничко чишћење косовских Албанаца. Непосредан повод за акцију била су дешавања у Рачку и одбијање ...
Народ подржава војну неутралност (видео)
01.04.2014

Црногорски НАТО пропагандисти, појачани истомишљеницима из Хрватске, суочили су се са још једним у низу интелектуалних нокаута у намјери да евентуално чланство Црне Горе прикажу спасоносним и јединим рационалним избором. Овог пута, њихова ионако крхка и неувјерљива стратегија фијаско је доживјела у Пржну, у хотелу „Маестрал“, гдје је у организацији Владе Црне Горе уприличена конференција „Отворено НАТО“.

Наиме, заговорници учлањења у офанзивни војни савез који је извршио агресију над СРЈ 1999.године, иако темпирано много бројнији од оних који као и већина грађана нису за улазак у НАТО, приморани су били да „положе оружје“ пред аргументима организација које промовишу мир и војну неутралност Црне Горе.

О томе свједочи и податак да је, примјера ради, др Саво Кентера, предсједник НВО „Атлантски савез“, иначе фанатични заговорник приступања НАТО-у, као панелиста ове конференције јавно признао да је идеја војне неутралности, како је рекао, питка прича и да народ подржава то примамљиво опредјељење.

Иако заговара улазак у НАТО по сваку цијену, др Кентера је признао и да нико у Црној Гори не зна колико ће коштати та авантура. „Открио“ је у исто вријеме и да није тачно да је Србија војно неутрална земља, без обзира на резолуцију њене скупштине којом таквом проглашена. Нескривајући бијес због ранијих акција Мировног покрета „Не у рат-Не у НАТО“ организованих због злоупотребе дјеце предшколског узраста у активностима његове организације и црногорске владе у циљу промовисања НАТО-а, попут оне од прошле године у подгоричком Делта ситију, Кентера је представницима мировних организација запријетио да ће бити избачени буду ли покушали да понове прошлогодишњу акцију, уз поруку да ће „Атлантски центар“ и овог 4.априла са дјецом славити рођендан НАТО-а у Подгорици.

Услиједио је одговор Гојка Раичевића, предсједника Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“ и обећање да ће хиљаде присталица мира у Подгорици 4 априла, предвођени студентима, и ове године доћи на, како је рекао, најсрамније рођенданско славље организације која је синоним за крв, силеџијство, варварство и масовне гробнице, те и да их неће у томе зауставити ниједна тајна, јавна, војна ни НАТО полиција.

Раичевић: Однос према НАТО-у као према османлијама

Раичевић је спочитао режимским НАТО пропагандистима да неограниченим буџетом, какав не може замислити наше здравство и просвета, служећи се свим могућим средствима, покушавају да од злочинаца какве на памти модерна цивилизација направе моралну громаду.

„Користећи се лажима и преварама покушавате да представите подршку какву никада нећете имати. Све то да би сачували ситне и крупне привилегије уводећи овај простор у злочиначки НАТО савез. Чак ни лажна истраживања нису довољна вашем премијеру већ је са мјеста одакле је тражио бомбардовање сјевера Црне Горе од својих савезника, навео проценат подршке НАТО којим се не може похвалити ни амерички предсједник у својој земљи“ – казао је Раичевић.

Он је поручио и да ће сваки скуп промотера НАТО-а, чије вријеме одржавања организатори крију као змија ноге, пратити активисти покрета на чијем је челу, који неће ћутати док се шире лажи о НАТО-у по Црној Гори.

-Зар овако нису могле и генерације и генерације које нам претходе у нашој витешкој Црној Гори? Направе округли сто на Ловћену са Турцима и објасне им да је рационално да се сви потурчимо. Из ваших глава би то урадили сви славни витезови који су проносили славу оружја Црне Горе, али још више црногорске духовности, слободарства и жртвовања без примјера у историји, а све то ‘за далеко неко поколење’“ – додао је Раичевић.

Наше емоције, нагласио је он, проистекле су из истине коју ви не желите.

„Истина вас подсјећа на жртве бомбардовања на 88 дјеце која су страдала од кукавица сакривених иза облака на десет хиљада метара.Бјежите од истине да је прва „савезничка“ бомба и прва наша жртва пала у Даниловграду. Истина је да су Мирослав, Оливера и Јулијана страдала у Мурину. И други, да су Марко и Драган сахрањени недалеко од мјеста гдје смо ми сад. Истина је да су зликовци користили касетне бомбе и то по цивилним циљевима, осиромашени уранијум, користили су оно што су забранили другима.“

Дедовић: Нећемо се посебно растужити ако Црна Гора не уђе у НАТО

Милица Ковачевић из ЦДТ-а, организације која такође промовише НАТО, казала је да та НВО није радила истраживања о подршци грађана том пројекту актуелне власти, док је Александар Дедовић из „Алфа центра“ истакао да у његовој организацији нису заљубљени у НАТО, да се залажу за референдум и да се неће посебно растужити ако Црна Гора не уђе у тај савез.

„Ако на референдуму буде поражена идеја о чланству у НАТО, то би могло да значи да је вријеме за преиспитивање повјерења онима на власти који тај пројекат заговарају“, рекао је Дедовић.

Милачић: Зар да будемо дио лавине?

С друге стране, Марко Милачић из Покрета за војну неутралност Црне Горе, каже да он јесте заљубљен у идеју војне неутралности. Претходно изнијету тврдњу др Кентере да је пут Црне Горе у НАТО незаустављив и да нема војно-политички независних и самосталних земаља Милачић је окарактерисао бесмисленом и зачуђујућом, запитавши се „да ли треба да будемо сви дио лавине, ако видимо да је она кренула“.

„Слушајући Кентеру можемо закључити и да Обама и Путин нису самостални и независни“ – рекао је Милачић.

Калуђеровић: За муринске жртве је крива власт у Београду

Национални НАТО координатор и савјетник премијера, Небојша Калуђеровић, је рекао да је чланство у НАТО постала примарна спољнополитичка тема у јавном животу Црне Горе.

На питање Гојка Раичевића, предсједника Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“ да ли ће Црна Гора тражити од НАТО-а одштету и извињење за злочине почињене на њеној територији и према њеном становништву, нарочито у Мурини, Калуђеровић није имао храбрости да одговори. Ипак, дао је себи за право да изговори монструозну неистину и за невине муринске жртве најдиректније оптужи тадашњу власт у Београду.

Ковачевић: Лицемјерно позивање на демократију

Филип Ковачевић, професор Универзитета Црне Горе, указао је да се новац пореских обавезника троши да би се пропагирала само једна страна дебате и створила лажна перцепција у црногорској јавности да је друга страна у овој дебати мање бројна или да не постоје јасни и квалитетни аргументи против уласка Црне Горе у НАТО.

Ковачевић је указао и да је лицемјерно да се на демократске вриједности и демократију позивају друштва и појединци из редова чланица НАТО-, јер све оно што НАТО и његове државе чланице раде по свијету говори о грубом кршењу елементарних принципа демократије, људских права и слобода и начела међународног права…

Ђурђина Турковић, представник студентске организације Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“ се запитала чему увјеравање да је оно што је погубно за један народ и државу заправо корисно, као што су то говорили хрватски промотери НАТО-а, учесници конференције коју је организовала Влада Црне Горе .

Иначе, првог дана конференције, поред осталих, као панелисти говорили су и промотери НАТО-а из Хрватске: посланик у Сабору и шеф мисије при НАТО-у Давор Божиновић, новинари Дражен Миочић и Драган Николић, те војни аналитичар из Задра Александар Радић, као и Николета Томовић из НВО Цеми, Ненад Копривица из НВО ЦЕДЕМ и Мариан Мајер, виши сарадник Централноевропског политичког института.

https://www.youtube.com/watch?v=Ph1vAQkAt_k

 
< Prethodno   Sledeće >
Последње вијести
У Сутомору НАТО бомба? (ВИДЕО)

Акција чишћења терена од НАТО отпада из 1999.године коју ових дана на приморју спроводе активисти Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, резултирала је јуче открићем неексплодиране гранате у Сутомору, која је по свој прилици испаљена из авиона сјеверноатлантске алијансе током агресије на Србију и Црну Гору.

 
Ништа од позива Црне Горе у НАТО

Црна Гора ове године неће бити позвана да уђe у НАТО, саопштио је данас генерални секретар Сјеверноатланског савеза Андерс Фог Расмусен.

 
Активности